Karbehandling

Karbehandling

Overflatiske blodkar kan forekomme i ansikt, på kropp og på ben. De er mer estetisk skjemmende enn medisinsk farlige. De rammer alle aldre og kjønn. Noen er mer arvelig disponert for dette. Med vår nye laser er det mulig å fjerne utsprengte blodkar hvor som helst på kroppen.

Blodkar på ben og på kropp

Overflatiske blodkar behandles enkelt og bra med vår laser.

Svært mange blodkarproblemer kan behandles med laser, og noen ganger også med intenst pulset lys- IPL. Laserbehandling på synlige blodkar i huden, såkalte telangesier, couperose ( en betegnelse på små utvidede blodkar og rødhet i huden), hemangiomer (fødselsmerker), og karforandringer forsårsaket av sykdom, medisiner og strålebehandling. Små spotblodkar, Campbell De Morgan Spots, eller sherryangiomer, som ofte forekommer på mage og rygg og ansikt behandles enkelt med laseren. Graviditeter, hormonelle forandringer, statisk arbeid, forfrysning, soling eller harde slag kan også føre til karforandringer.

Laseren fjerner det sprengte blodkaret. Laseren avgir sterk varme i lysglimt. Lyset absorberes av det blå eller røde pigmentet i blodkaret, slik at det dannes arme. Varmen gjør at blodkaret ødelegges. Man behandler kun der blodkaret er, ikke i huden rundt. De enkleste karene å behandle er opptil 4mm tykke. Det er vanlig med 2-6 behandlinger. Det må gå noen uker mellom hver behandling. Unngå sollys på området som skal behandles 4-6 uker før behandling.

Blodkar i ansiktet og rød nese kan lett behandles med IPL og laser.

For å fjerne sprengte blodkar i ansiktet, rundt og på nesen, også såkalt portvinsnese benytter vi oftest IPL- intenst pulset lys. Laser benyttes også i enkelte tilfelle. IPL er et bredspektret lys som sender lys ned i huden og skader karveggen og blodårene blir ødelagt.

Det er viktig å unngå sol i 6 uker før behandlingen.

Det er oftest behov for 2-6 behandlinger. Det avhenger av hudens tykkelse, mengde kar og hudfarge. Vi gjør ofte et testområde før start, for å se hvordan din hud reagerer.

Smerte og eventuell bedøvelse. Behandlingen kjennes. Vi gir deg avkjøling rett etter behandlingen som demper eventuell hevelse.

Etter behandlingen vil huden være rød og noe hevelse kan påregnes de første dager etter behandlingen. Avkjøling vil dempe hevelse.

Laser mot rosacea

Rosacea er en av de vanligste hudsykdommene. Våre sykepleiere er spesialisert i laserbehandlinger av denne sykdommen.

Symptomer på rosacea:

Tilstanden kjennetegnes av rødhet i ansiktet, synlige blodkar, rødming og kviselignende utslett.


Laserbehandling IPL:

Mange kommer ikke i mål med kremer og tabletter mot rosacea, og plages av synlige blodkar og stadig residiv. Laser/IPL mot rosacea er veldig effektiv behandling for fjerning av blodkar og rødhet i huden. Mange opplever at tendensen til kviser reduseres betraktelig etter behandlingen.

Behandlingen:

De fleste vil trenge 2-4 behandlinger for et optimalt resultat. Under behandlingen får man på seg beskyttelsesbriller. Det blir tilført et intenst lys. Behandlingen er ikke særlig smertefull.